Home


Pannenkoekenpagina Zeeland


Op deze pagina staan alle adressen van pannenkoekenhuizen, pannenkoekenrestaurants, pannenkoekenboerderijen,
pannenkoekenboten en andere pannenkoeken- en poffertjes eetgelegenheden in heel de provincie Zeeland


(klik hier als je terug wil naar de startpagina)

18 adressen:

Burgh Haamstede (2)
Doesburg (1)
Domburg (1)
Eede (1)
Goes (1)

Koudekerke (1)
Middelburg (1)
Nieuwvliet (1)
Oostkapelle (1)
Renesse (1)
Scharendijke (1)

Sluis (1)
Veere (1)
Vrouwenpolder (2)
Westkapelle (1)
Zierikzee (1)Het Schouwse
Pannekoekenhuis

Westenschouwenseweg 22/a 4328 RE Burgh-Haamstede
(Schouwen Duiveland)
Tel.: 0111 - 65 43 75

Dagelijks van 12 - 20 u.

 

Trefwoorden: buiten eten aan het water, op binnenplaats, op terras, in tuin, romantisch, klassieker, geen muziek, honden toegestaan. zondagsbrunch, kindermenu, high tea. rolstoeltoegankelijk, incl. wc, serre, groepen max. 50.vrij parkeren. Je hebt weer eens wat te vertellen als je naar dit pannenkoekenhuis gaat. Het vraagstuk: "Hoe wordt een pannenkoek gemaakt?" kan hier beeldend worden beantwoord. De kok bakt de pannenkoeken op een plek dat je het kunt zien. ‘Tot grote vreugde van kinderen zijn die ook nog om je vingers bij af te likken!


Pannekoekenmolen
de Graanhalm

Burghseweg 53
4328 LA Burgh-Haamstede
Tel.: 0111-652415

dagelijks van 12.00 - 20.00 u.

 
Een leuk pannekoekenhuis naast een werkende graanmolen. Zie site voor meer info!

Pannenkoekenrestaurant
en Kegelbaan
De Commanderije

Kerkstraat 11
6981 CK Doesburg
Tel.: +31 313 472297

De kegelbanen zijn beschikbaar op:
dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur
zaterdag en zondag de gehele dag vanaf 12.00 uur
‘s Maandags is de Commanderije gesloten

In ons eeuwenoude pand, in het centrum van het historische stadshart van Doesburg, trachten we de sfeer van het verleden te vangen in een gezellige en ongedwongen entourage. Met een antieke schoorsteen, kachels, zware Hollandse tafelkleden, glas-in-lood ramen, robuuste, comfortabele stoelen, oude prenten aan de muur en tal van andere details die maken dat iedere gast zich bij ons geborgen weet. Ronduit beroemd zijn we geworden met ons aanbod aan pannenkoeken, dat er zelfs toe heeft geleid dat de Commanderije van de ANWB Strooptochtjury in 1994 een uitzonderlijk hoge score kreeg toebedeeld. Onze pannenkoeken – die we ook in menuvorm aanbieden – bereiden we al bijna een kwarteeuw lang volgens dezelfde, vertrouwde en gewaardeerde receptuur. Desgewenst ook glutenvrij. En voor zeer aanvaardbare prijzen, die variëren tussen 4,50 en 9,75 euro. We beschikken over een groot terras op het zuiden dat, behalve het mooie uitzicht aan de Martinitoren, bij overdadige hitte ook verkoeling biedt. . Ook ouders met jonge kinderen vinden hun weg naar de Commanderije. Omdat ons pand van de drukke, grote weg is gescheiden door een oprijlaan, kunnen de kinderen op het terras veilig dartelen en spelen. Wij beschikken ook over twee kegelzalen met, in elke ruimte, drie volautomatische kegelbanen. Iedereen, jong en oud, zowel geduchte als beginnende kegelaars, kunnen zich op deze banen aan elkaar meten.Adverteren bij Daisycon

naar boven

Hotel pannenkoekhuis
Vierwegen

't Groentje 10
4357 BC Domburg
Tel. 0118-583393


het hele jaar geopend. In de winter is er een sluitingsdag.

 

Bij Vierwegen zijn service en persoonlijke aandacht troef! De ligging, midden in het centrum van de beroemde badplaats Domburg, is uniek. Men komt van heinde en ver naar ons bekende pannenkoekhuis! De heerlijke, versgebakken pannenkoeken zijn onweerstaanbaar. Kiezen is moeilijk: van zoet tot hartig, origineel tot traditioneel, alles is mogelijk. Er is meer verkrijgbaar, zoals heerlijke vis, verse salades, pasta's, dik belegde baguettes. Ook de desserts zijn verrukkelijk. Vierwegen is ideaal voor een familie-uitje: de kinderen vermaken zich prima in de gezellige speelhoek met kleuren, video kijken of genieten in de ballenbak. Op bepaalde tafels kan zelfs getekend worden. Ouders, opa's en oma's kunnen op een ontspannen manier de laatste nieuwtjes uitwisselen. De lekkere maaltijd maakt het een écht uitje. Dit alles tegen betaalbare prijzen. Vierwegen is tevens een gezellig, kindvriendelijk hotel.

Aangesloten bij de Vereniging van erkende Pannenkoekenrestaurants.

't Krekeltje

Valeiskreek 12
4529 JR Eede
Tel.: 0117-350237

Open vanaf 11 uur, maandag en dinsdag gesloten.
Tijdens wintermaanden ook de donderdag gesloten.

Tijdens Nederlandse (Zeeland) en Belgische schoolvakanties en feestdagen alle dagen geopend.

De pannenkoekenbakker, het personeel en de kleine hoevedieren heten u van harte welkom in 't Krekeltje. Onze kinderboerderij is een ideaal trefpunt voor een daguitstap met de school of de familie, met vooral aandacht voor peuters, kleuters en jongere kinderen.Er is een grote overdekte speeltuin met een groot assortiment speeltuigen, en ook buiten zijn er talrijke speel mogelijkheden. Er is ook een binnenspeelhoek met blokken en nieuwe videospelletjes en een speelhuis met dvd speler. 't Krekeltje is befaamd om zijn vele soorten zoete en hartige pannenkoeken, ijs en andere lekkernijen. Bij ons kunt u ook terecht voor een kleine snack of een grillgerecht als lunch of diner. Natuurlijk kunt u bij goed weer iets gebruiken op ons terras, dat uitkijkt of het neerhof. Nu ook met overdekt avonturendoolhof! Buiten de speeltuinen en de lekkere pannenkoeken kunnen de kinderen zich ook heerlijk vermaken op de kinderboerderij.Te midden van de vele hoevediertjes, meer dan 200 st.,kunnen de kinderen vrij rondlopen tussen onze schaapjes en dwerggeitjes met hun lammetjes, ezeltjes, dwerghangbuik varkentjes, kippetjes, kalkoenen, konijnen en cavia’s. Bij aanwezigheid van onze dierenverzorger zal deze met plezier uw vragen of deze van de kinderen beantwoorden.

Eethuis de Vierlinden

Kattendijksedijk 19
4463 AL Goes
Tel.: 0113-21 18 65

dagelijks vanaf 12.00 uur tot ca. 18.00 á 19.00 uur
afhankelijk van weer en drukte.....

maandag gesloten

Wij serveren pannenkoeken, wafels en poffertjes evenals broodjes en de lekkerste baguettes maar ook frites, snacks en overheerlijke sorbets !! Binnen hebben we in het bestaande eethuis 80 zitplaatsen en in de nieuw aangebouwde tuinkamer 70 zitplaatsen, waarvan we samen één grote zaal kunnen maken !! Vanaf de gezellige terrassen kijkt u uit op de vijver en de midgetgolfbaan, de terrassen zijn samen goed voor 120 zitplaatsen.

naar boven

Pannekoekenhuisje
Dishoek

Kaapduinseweg 19
4371 NP Koudekerke
Tel.: 0118 - 55 12 14

Crêperies, pannenkoeken-, poffertjeszaak.

Pannenkoekhuis
De Kabouterhut

Oostkerkplein 7-8
4331 TL Middelburg
Tel.: 0118 - 61 22 76

Crêperies, pannenkoeken-, poffertjeszaak.

Pannenkoekenhuis
De Vijf Weeghen

Lampzinsdijk 2
4504 RA Nieuwvliet
Tel.: 0117 - 37 12 90

 
Crêperies, pannenkoeken-, poffertjeszaak.

Adverteren bij Daisycon

De Pannekoekenbakker

Domburgseweg 75
4356 BK Oostkapelle
tel.: 0118-582897

Dagelijks geopend vanaf 11.30 uur
Het restaurant met serre en een terras op het zuiden biedt plaats aan 200 personen. Het restaurant is uitgebreid met extra zitplaatsen en een geweldig kinderspeelplaats voor alle leeftijden. Wat dacht je van de Nautilus Playstation Corner, de Piratenbioscoop of de Mini-keuken? En uiteraard ontbreekt een mooie kleurplaat niet... Alles is aangepast en daardoor toegankelijk voor invaliden.

Pannenkoekenhuis
Koffieshop 't Dorpsplein

Lange Reke 12
4325 AA Renesse
Tel.: 0111 - 46 21 50

 
Crêperies, pannenkoeken-, poffertjeszaak.

 

Molen de Lelie

Kloosterweg 2-4
4322 ND Scharendijke
Tel.: 0111 851700

1 april t/m 7 november:
dagelijks vanaf 9.00 uur
dinsdag gesloten.

8 november t/m 31 maart:
vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur

Onze specialiteit is pannenkoeken gebakken van meel uit eigen molen. Onze pannenkoeken worden op ambachtelijke wijze in de pan gebakken en dat proeft U! U kunt bij ons kiezen uit een uitgebreide pannenkoeken kaart, die wisselt met de seizoenen.
Als het weer het toelaat kunt u plaatsnemen op ons zonnige terras. Een prima plek om te pauzeren tijdens uw rondgang op ons mooie eiland Schouwen-Duiveland. Wij hebben gratis parkeerruimte op ons eigen terrein en zijn een mooi startpunt voor uw fiets- of autoroute. Het restaurant is rolstoelvriendelijk en u kunt vlak voor de deur parkeren. Aan de kinderen is gedacht: wij hebben binnen en buiten een leuke speelhoek. Onze locatie is ook bijzonder fraai voor het houden van uw feestje of partij. Tenslotte nodigen wij u uit in onze molenwinkel waar wij het meel van de molen verkopen alsmede souvenirs en diverse andere streekproducten.

 

Adverteren bij Daisycon

Brasserie De Lindenhoeve

Beestenmarkt 4
4524 EA Sluis
Tel.:0117-46 18 10

Dagelijks van 09.00u. tot 19.00u.

vrijdag, zaterdag & zondag en tijdens vakantieperiodes van 09.00u. tot 21.00u.

Wij zijn elk jaar gesloten op 24 en 25 december & op 31 december en 1 januari

Ons jaarlijks verlof situeert zich steeds omtrent de laatste 2 weken van januari.
Sinds jaar en dag is de Lindenhoeve gerenommeerd van zijn heerlijke verse wafels en pannenkoeken. Onze klanten komen reeds jaren om onze artisanale appelbeignets te proeven en ook de kwaliteit van onze snacks en bistrogerechten is een vaak besproken onderwerp. In onze brasserie zetten wij deze traditie graag verder... en serveren u met veel enthousiasme onze specialiteiten volgens het klassieke kwaliteitsgerichte recept. In de Lindenhoeve geven wij uitgebreid aandacht aan het comfort van zowel ouders en kinderen. Wij vinden het zeer belangrijk dat de kinderen ook met plezier kunnen terugdenken aan een namiddag Lindehoeve. Aangrenzend aan het terras, vind je de prachtige gethematiseerde speeltuin van Lindeland. De kinderen kunnen hier hun fantasiën beleven samen met Jacob, Lila, Victor, Truus en Gnork, de vaste bewoners van Lindeland. Na het spelen krijgen de kinderen ook honger. Op onze restaurant- en brasseriekaart heb wij bijzonder aandacht besteed aan onze kindergerechten die trouwens steeds geserveerd worden met een leuke verrassing uit het gamma van onze Lindelandgadgets.

Eeterij Suster Anna

Markt 8
4351 AH Veere
Tel.: 0118-501 55

Eeterij Suster Anna is gevestigd aan de Markt 8 in Veere. Het ligt schuin tegenover het prachtige stadhuis. Via onze webcam heeft u uitzicht op dit prachtige gebouw, waarvan de bouw in 1474 onder leiding van de Vlaming Evert Spoorwater gestart is.
De voorgevel van “Suster Anna” heeft boven de ingang een fraaie versiering van een tafereel van drie scheepjes. Bij binnenkomst valt direct de hoogte van de voorzaal op. Een hoog plafond bestaande uit een prachtige balkenpartij. De muren zijn nog gedeeltelijk in de oorspronkelijke staat, met de muurankers in het zicht. In de voorzaal staat de bar met open keuken, waar men kan aanschouwen hoe de pannenkoeken nog op de traditionele manier worden gebakken. Gewoon in de koekenpan dus. Het achterzaaltje heeft door het uitzicht op de oude stadstuin de sfeer van een tuinkamer/serre. Het plafond is hier in tegenstelling tot de voorkamer laag, maar geeft ook weer door middel van de grote balken en de oude plavuizen een “Veers” gevoel. Bijzonder detail in de tuinkamer is de grote oude kluisdeur. De oude stadstuin is een genot om naar te kijken. De oude stadsmuren met de leuke begroeiing, het speelse terras en de vijver met bruggetje maken het tot een fraai geheel, waar iedereen bijna tot een verplichte onthaasting komt.

Pannenkoekenhuis
De Heksenketel

Elzenoordlaan 1-3
4354 AG Vrouwenpolder
Tel.: 0118 - 59 39 00

maandag t/m vrijdag vanaf 12.00 uur

zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur

Het Restaurant annex Pannenkoekenhuis ademt een gemoedelijke, bijna huiselijke sfeer uit, waar een ieder zich ongedwongen in een sprookje zult wanen.
Ook de kiddo`s zullen zich niet vervelen.
Er is een speelhoek met een ballenbak en buiten
kunnen ze spelen in de speeltuin terwijl u heerlijk geniet op ons sfeervol ingericht terras op het zuiden. Ons restaurantje is gelegen in een rustige zeer gemoedelijke omgeving, omringd door weilanden met zijn nostalgische boerderijen, het Veerse Meer en de mooiste Noordzee Stranden van Nederland.
Via de plaatselijke VVV zijn er allerlei fiets en wandel routes te verkrijgen die u leiden langs al het unieke wat Zeeland u te bieden heeft. Tevens zijn we ANWB fiets service punt. Dit wil zeggen voor kleine reparaties, informatie over fiets en wandelroutes, en fiets arrangementen kunt u bij ons terecht.
Adverteren bij Daisycon

Deltapark Neeltje Jans

Eiland Neeltje Jans
Faelweg 5
4354 RB Vrouwenpolder
Tel. 0111-655655

zie de site voor gedetailleerde openingstijden van het park
Kom naar Zeeland, een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles van de Deltawerken zien! Deltapark Neeltje Jans is gelegen op een toplocatie midden in de zee, omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur.Hier vind je verbazingwekkende exposities en stormachtige attracties. U kunt ook aan boord van de rondvaartboot om vanaf het water de Deltawerken te bekijken. Kortom, maak een dagje vrij en kom met familie en/of vrienden naar Deltapark Neeltje Jans! Wij heten u van harte welkom. Met een Pannenkoekenhuis!

Pannen & Koeken

Lunchroom en Pannenkoekenhuis

Zuidstraat 125
4361 AJ  Westkapelle
Tel.: 0118-571128

zaterdag en zondag van 12.00 tot 20.00 uur

in het hoogseizoen 7 dagen per week geopend
van 9.30 tot 21.00 uur

Hartelijk welkom bij Pannen & Koeken, lunchroom en pannenkoekenhuis in Westkapelle.

De deuren van onze lunchroom en pannenkoekenhuis gingen voor het eerst open in het voorjaar van 2009. Veel mensen wisten Pannen & Koeken al te vinden. Wij beschikken over een heerlijk zonnig terras op het zuiden pal achter de duinen.

Pannen & Koeken heeft een gevarieerde kaart waar behalve een keur aan heerlijke pannenkoeken ook lekkere andere gerechten, sandwiches en fingerfood te vinden zijn. Veel van onze gerechten kunnen worden meegenomen voor bijvoorbeeld op het strand (50 meter bij Pannen & Koeken vandaan).

De laagdrempeligheid maakt Pannen & Koeken voor iedereen toegankelijk. Ons zonnige terras is makkelijk bereikbaar. Wij beschikken over een toilet voor mindervalide mensen. Honden zijn bij ons toegestaan en voor de kinderen is er een gezellige speelhoek. De muziek bij Pannen & Koeken is uiteenlopend, maar het volume is zo dat een gesprek mogelijk blijft.

Werken tijdens de lunch? Bij Pannen & Koeken is dat geen probleem. Wij beschikken over Wifi faciliteiten zodat u veilig over het internet kunt surfen en uw zaken kunt regelen. Heerlijk romantisch tafelen bij een ondergaande zon is een ongekende belevenis net als een lekkere High Tea om gezellig met vrienden van te genieten binnen in onze trendy zaak als het weer iets minder is. De airconditioning houdt de temperatuur aangenaam.

Bij Pannen & Koeken kunt u ontbijten, brunchen  maar ook een leuk  door ons verzorgd kinderfeestje geven.


ZieZo pannenkoekENeterij

Appelmarkt 6
4301 CA Zierikzee
Tel.: 0111 - 41 61 79

zaterdag en zondag gesloten
(behalve op nationale feestdagen)

Dinsdag t/m zaterdag
van 10.00 tot 20.00 uur

ZieZo is gevestigd in een karakteristiek en sfeervol pand in de binnenstad van Zierikzee. Je kunt bij ons terecht voor een kopje koffie met wat lekkers, een smaakvolle lunch, een gezellige borrel, of een volwaardige maaltijd. Van patisserie tot pannenkoek en van salade tot saté: ZieZo is van alle markten thuis. 

In een knusse en ongedwongen setting geniet je van (h)eerlijke, huisgemaakte, verse en pure producten. De gerechten bij ZieZo worden met liefde en aandacht bereid. Je proeft de kwaliteit en dat is ook nog eens heel betaalbaar.

Adverteren bij Daisycon

Website design: kimpiedimpie