(klik hier als je terug wil naar de startpagina)

Pannenkoekenpagina Groningen

Op deze pagina staan alle adressen van pannenkoekenhuizen, pannenkoekenrestaurants, pannenkoekenboerderijen,
pannenkoekenboten en andere pannenkoeken- en poffertjes eetgelegenheden in heel de provincie Groningen.

Bourtange (1)
Eenrum (1)
Groningen (2)
Midwolda (1)
Pieterburen (1)
Uithuizen (1)
Wildervank (1)
 
 
 
de Staakenborgh
 
Vlagtwedderstraat 33
9545 TA Bourtange 
Tel.: 0599-354216
 
 
 
oktober t/m april weekenden en op afspraak
 
mei t/m september 12.00 – 20.30 uur
 
 
 
 
 
 
 
De knusse en gezellige herberg “de Staakenborgh” ligt aan een oude middeleeuwse handelsroute in het Groningse Westerwolde. De herberg zelf is gevestigd in een Saksische boerderij uit 1687. Bij mooi weer is ons grote zonne-terras een aanrader. Hier kunt u tevens genieten van het prachtige uitzicht op mooi Westerwolde. Speciaal voor de kinderen hebben we rondom de boerderij 1 ha. speelweide met skelters, een leuke speeltuin, een pony, geitjes en kippen. Binnen kan jong en oud zich amuseren met houten wereldspelen, allerlei andere gezelschapsspelletjes, duplo, puzzels, boeken en stripboeken. “de Staakenborgh” is niet alleen geschikt voor lange of korte vakanties, maar ook voor bv familie reünies. ( in overleg kan het aantal slaapplaatsen worden uitgebreid ). Wij kunnen ook uw conferentie en andere bijeenkomsten verzorgen. In het gerestaureerde deel van de boerderij bent u welkom voor een kopje koffie, met of zonder gebak, een lunch. Voor de liefhebbers van pannenkoeken bakken wij meer dan 1000 verschillende pannenkoeken. Het sfeervolle restaurant biedt plaats aan ongeveer 50 gasten. In de boerenwoonkamer, de vroegere “nette” voorkamer, kunnen in intieme sfeer bij haard en bedstee nog eens 12 gasten onthaald worden. De “Staakenborgh” is landelijk gelegen op 2 kilometer van het vesting stadje Bourtange. Het gebied was aan het begin van onze jaartelling onderdeel van het grootste hoogveenmoeras van Europa, het Bourtanger Veen. Slechts de hoge zandruggen, de tangen, waren bewoonbaar. de “Staakenborgh” ligt dan ook op zo’n oude tange. Liefhebbers van cultuur hoeven zich niet te vervelen, in het gebied westerwolde bevinden zich tal van middeleeuwse boerderijen, kloosters en kerken.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sara’s Pannenkoekenhuis
 
Molenstraat 1 
9967 SL Eenrum 
Tel.: 0595-491454
 
 
 
zaterdag en zondag van 12.00 tot 20.00 
 
in de vakanties woensdag t/m zondag 
van 12.00 tot 20.00 uur
 
 
 
 
 
 
 
Sara’s Pannenkoekenhuis is het gezelligste restaurant van het Hogeland en is te vinden aan de haven in Eenrum, een monumentaal dorp ten noorden van Groningen. In het prachtige oude pand (anno 1830) waarin Sara’s gevestigd is, hangt de sfeer van vervlogen tijden. Allerlei nostalgische attributen sieren plafond en muren en geven het restaurant een warme uitstraling. In het restaurant leest u op borden de soorten pannenkoeken die u kunt bestellen. Natuurlijk worden alle pannenkoeken zowel in “grote mensen” als in “kinder” formaat gebakken. Een echte Sara bedient u in haar originele jurk en schort en schotelt u de heerlijkste ambachtelijke pannenkoeken voor. 
 
 
 
 
 
 
 
‘t Pannekoekschip
 
Schuitendiep 1017 
9711 RB Groningen 
Tel: 050 3120045
 
 
 
Kombuis dagelijks open van 12.00 – 21.00 uur
 
 
 
 
 
 
 
In het gezellige centrum van Groningen ligt ‘t Pannekoekschip, een origineel getuigde twee-mast zeilklipper, gebouwd in 1908 op de beroemde scheepswerf van Wed. v. Duyvendijk in Lekkerkerk. Met z’n 43 meter lengte en z’n trotse 23 meter hoge masten is de “Verandering” een van de grootste klippers ooit gebouwd in Nederland. Met z’n machtige zwaarden en het prachtige lofwerk op de boeg ligt hij nu na 80 jaar trouwe dienst als zeilvaartschip te pronken aan het gezellige Schuitendiep in Groningen met in z’n 350 tons ruimen een gezellig pannenkoekrestaurant. Of je nu in het ruim zit, aan het zwaard of aan stuurboord, in de machinekamer of midscheeps, overal proef je die typische sfeer van een zeilschip. Vooral in de machinekamer is het alsof je de imposante motor, welke een van de eerste Deutz VM dieselmotoren is, gebouwd in 1928, nog hoort stampen. Met z’n nostalgisch interieur is ‘t Pannekoekschip de ideale gelegenheid voor uw uitstapje, verjaardagspartijtje of gezelschap. Uit onze originele menukaart kunt u een keuze maken uit meer dan 100 soorten ambachtelijk gebakken pannenkoeken. ‘s Zomers hebben wij een uitgebreid terras met een prachtig uitzicht op het Schuitendiep. Ook voor afhalen! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
naar boven 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
‘t Poffertjescircus
 
Rijksweg 123 
9731 AH Groningen 
Tel.: 050 – 542 40 99
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Crêperies, pannenkoeken-, poffertjeszaak.
 
 
 
 
 
 
 
Pannenkoekenhuis 
d’Olle Smidse 
 
Hoofdweg 115 
9681 AC Midwolda 
Tel.: 0597-551546
 
 
 
april t/m september:
dinsdag t/m zondag 12.00 – 20.00 uur
 
oktober t/m maart:
vrijdag 17.00 – 20.00 
zaterdag & zondag 12.00 – 20.00 uur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ons pannenkoekenhuis herinnert aan vervlogen tijden. Zo vindt u bij ons oude foto’s van de tram die vroeger door het dorp reed, Garage blauw, die de eerste T-Fords verkocht, de klokkengieterij van de gebroeders Van Bergen en natuurlijk Smederij Uffen waar nu ons Pannenkoekenhuis is gevestigd. Ons pannenkoekenhuis is gelijkvloers en daarmee toegankelijk voor rolstoelers. Wij serveren zo’n 50 verschillende pannenkoeken en hebben speciale kinder-pannenkoeken/poffertjes. Wij hebben een rokers- en niet rokers gedeelte. Er is een speciale kinderspeelhoek met krijtbord, tekentafel, computerspel en flipperkast. Ook is er een babyroom en een toilet voor minder validen.
 
 
 
 
 
 
 
Restaurantschip 
‘t Appeltje 
 
Martenspad 1 
9968 TN Pieterburen
Tel.: 0595-528529
 
 
 
donderdag 17:00 – 21:00 
vrijdag t/m maandag 12:00 – 21:00
 
 
 
 
 
Wij zijn een restaurant gelegen op een van de mooiste plekje in de omgeving van Pieterburen. Op afstand van 500m van de zeehondencreche ligt ons schip met een mooi rustig terras aan het water met uitzicht op de oude appelboom waarnaar het schip vernoemd is. Onze keuken maakt vanaf ‘s middags voor u de lekkerste broodjes, salades en ambachtelijke speltmeel pannenkoeken klaar terwijl ze bezig zijn met het voorbereiden van de dinerkaart waarvan u ‘s avonds een keuze mag maken. We bereiden ons eten met de mooiste producten die zoveel mogelijk uit de omgeving afkomstig zijn. We gebruiken biologische groenten en biologisch dynamisch vlees omdat de smaak en de ideologie hierachter ons erg aanspreekt, u ook?
 
 
 
 
 
 
 
‘t Schathoes 
 
Menkemaweg 4 
9981 CV Uithuizen 
Tel.: 0595 – 431858
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De naam schathuis is afkomstig van het Friese woord ‘skat’ of ‘sket’, dat vee betekent. In feite is een schathuis de boerderij bij een borg. Volgens de tuintekening uit omstreeks 1705 was het schathuis toen ongeveer een keer zo groot als nu. In het schathuis werden vroeger de koetsen en de paarden gestald, werd hooi en andere gewassen opgeslagen, maar er werd eveneens gekookt, bier gebrouwen, kaas gemaakt en de knechten hadden hun eigen kamer. Nu is in het schathuis een café en (pannenkoeken)restaurant gevestigd. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht op de borg.
 
 
 
 
 
 
De Torenhoeve Pannenkoekenboerderij
 
TORENSTRAAT 27 
9648 CR WILDERVANK
Tel.: 0598-690.333
 
 
 
Woensdag t/m Zondag van 15.00 – 21.30
 
 
 
 
 
De Torenhoeve (op de grens van Groningen en Drenthe) is een boerderij van meer dan 100 jaar oud in de Jugendstil en is centraal gelegen in Wildervank, gemeente Veendam, te Groningen. In 2011 hebben wij in de schuur een pannenkoekenrestaurant gerealiseerd met ca 48 zitplaatsen, een heerlijk terras en een ruime parkeergelegenheid aan de achterzijde. Onze pannenkoeken worden op ambachtelijke wijze gebakken in een open keuken, met meel van de molen uit KROPSWOLDE. Voor de kinderen is er een speeltafel en speciaal voor hen kozen wij voor een kindvriendlijke vloer.Voor de allerkleinsten zijn er kinderstoelen aanwezig,na het eten mogen de kinderen grabbelen in onze melkbus. Zo hebben wij ook de pannenkoek van de maand welke iedere maand een ander is zoals b.v pannenkoek met wildstoofpotje of een pannenkoek met varkenshaas sate enz WIJ, PETER EN LENIE, HETEN U DAN OOK VAN HARTE WELKOM IN ONS SFEERVOLLE RESTAURANT.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
naar boven 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Website design: kimpiedimpie