(klik hier als je terug wil naar de startpagina)

Pannenkoekenpagina Zeeland

Op deze pagina staan alle adressen van pannenkoekenhuizen, pannenkoekenrestaurants, pannenkoekenboerderijen,
pannenkoekenboten en andere pannenkoeken- en poffertjes eetgelegenheden in heel de provincie Zeeland.

Burgh Haamstede (2 Doesburg (1 Domburg (1 Eede (1 Goes (1
Koudekerke (1 Middelburg (1 Nieuwvliet (1 Oostkapelle (1 Renesse (1 Scharendijke (1 Sluis (1 Veere (1 Vrouwenpolder (2 Westkapelle (1 Zierikzee
 
 
 
Het Schouwse
Pannekoekenhuis
 
Westenschouwenseweg 22/a 4328 RE Burgh-Haamstede
(Schouwen Duiveland)
Tel.: 0111 – 65 43 75
 
 
 
Dagelijks van 12 – 20 u. 
 
 
 
 
 
Trefwoorden: buiten eten aan het water, op binnenplaats, op terras, in tuin, romantisch, klassieker, geen muziek, honden toegestaan. zondagsbrunch, kindermenu, high tea. rolstoeltoegankelijk, incl. wc, serre, groepen max. 50.vrij parkeren. Je hebt weer eens wat te vertellen als je naar dit pannenkoekenhuis gaat. Het vraagstuk: “Hoe wordt een pannenkoek gemaakt?” kan hier beeldend worden beantwoord. De kok bakt de pannenkoeken op een plek dat je het kunt zien. ‘Tot grote vreugde van kinderen zijn die ook nog om je vingers bij af te likken!
 
 
 
 
 
 
 
 
Pannekoekenmolen 
de Graanhalm 
 
Burghseweg 53
4328 LA Burgh-Haamstede
Tel.: 0111-652415
 
 
 
dagelijks van 12.00 – 20.00 u.
 
 
 
 
 
Een leuk pannekoekenhuis naast een werkende graanmolen. Zie site voor meer info! 
 
 
 
 
 
 
 
Pannenkoekenrestaurant
en Kegelbaan 
De Commanderije
 
Kerkstraat 11 
6981 CK Doesburg 
Tel.: +31 313 472297
 
 
 
De kegelbanen zijn beschikbaar op: 
dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur
zaterdag en zondag de gehele dag vanaf 12.00 uur 
‘s Maandags is de Commanderije gesloten
 
 
 
 
 
In ons eeuwenoude pand, in het centrum van het historische stadshart van Doesburg, trachten we de sfeer van het verleden te vangen in een gezellige en ongedwongen entourage. Met een antieke schoorsteen, kachels, zware Hollandse tafelkleden, glas-in-lood ramen, robuuste, comfortabele stoelen, oude prenten aan de muur en tal van andere details die maken dat iedere gast zich bij ons geborgen weet. Ronduit beroemd zijn we geworden met ons aanbod aan pannenkoeken, dat er zelfs toe heeft geleid dat de Commanderije van de ANWB Strooptochtjury in 1994 een uitzonderlijk hoge score kreeg toebedeeld. Onze pannenkoeken – die we ook in menuvorm aanbieden – bereiden we al bijna een kwarteeuw lang volgens dezelfde, vertrouwde en gewaardeerde receptuur. Desgewenst ook glutenvrij. En voor zeer aanvaardbare prijzen, die variëren tussen 4,50 en 9,75 euro. We beschikken over een groot terras op het zuiden dat, behalve het mooie uitzicht aan de Martinitoren, bij overdadige hitte ook verkoeling biedt. . Ook ouders met jonge kinderen vinden hun weg naar de Commanderije. Omdat ons pand van de drukke, grote weg is gescheiden door een oprijlaan, kunnen de kinderen op het terras veilig dartelen en spelen. Wij beschikken ook over twee kegelzalen met, in elke ruimte, drie volautomatische kegelbanen. Iedereen, jong en oud, zowel geduchte als beginnende kegelaars, kunnen zich op deze banen aan elkaar meten. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
naar boven 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hotel pannenkoekhuis
Vierwegen
 
‘t Groentje 10 
4357 BC Domburg
Tel. 0118-583393
 
 
 
 
het hele jaar geopend. In de winter is er een sluitingsdag. 
 
 
 
 
 
Bij Vierwegen zijn service en persoonlijke aandacht troef! De ligging, midden in het centrum van de beroemde badplaats Domburg, is uniek. Men komt van heinde en ver naar ons bekende pannenkoekhuis! De heerlijke, versgebakken pannenkoeken zijn onweerstaanbaar. Kiezen is moeilijk: van zoet tot hartig, origineel tot traditioneel, alles is mogelijk. Er is meer verkrijgbaar, zoals heerlijke vis, verse salades, pasta’s, dik belegde baguettes. Ook de desserts zijn verrukkelijk. Vierwegen is ideaal voor een familie-uitje: de kinderen vermaken zich prima in de gezellige speelhoek met kleuren, video kijken of genieten in de ballenbak. Op bepaalde tafels kan zelfs getekend worden. Ouders, opa’s en oma’s kunnen op een ontspannen manier de laatste nieuwtjes uitwisselen. De lekkere maaltijd maakt het een écht uitje. Dit alles tegen betaalbare prijzen. Vierwegen is tevens een gezellig, kindvriendelijk hotel.
 
Aangesloten bij de Vereniging van erkende Pannenkoekenrestaurants.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
‘t Krekeltje
 
Valeiskreek 12 
4529 JR Eede
Tel.: 0117-350237
 
 
 
Open vanaf 11 uur, maandag en dinsdag gesloten.
Tijdens wintermaanden ook de donderdag gesloten.
 
Tijdens Nederlandse (Zeeland) en Belgische schoolvakanties en feestdagen alle dagen geopend.
 
 
 
 
 
De pannenkoekenbakker, het personeel en de kleine hoevedieren heten u van harte welkom in ‘t Krekeltje. Onze kinderboerderij is een ideaal trefpunt voor een daguitstap met de school of de familie, met vooral aandacht voor peuters, kleuters en jongere kinderen.Er is een grote overdekte speeltuin met een groot assortiment speeltuigen, en ook buiten zijn er talrijke speel mogelijkheden. Er is ook een binnenspeelhoek met blokken en nieuwe videospelletjes en een speelhuis met dvd speler. ‘t Krekeltje is befaamd om zijn vele soorten zoete en hartige pannenkoeken, ijs en andere lekkernijen. Bij ons kunt u ook terecht voor een kleine snack of een grillgerecht als lunch of diner. Natuurlijk kunt u bij goed weer iets gebruiken op ons terras, dat uitkijkt of het neerhof. Nu ook met overdekt avonturendoolhof! Buiten de speeltuinen en de lekkere pannenkoeken kunnen de kinderen zich ook heerlijk vermaken op de kinderboerderij.Te midden van de vele hoevediertjes, meer dan 200 st.,kunnen de kinderen vrij rondlopen tussen onze schaapjes en dwerggeitjes met hun lammetjes, ezeltjes, dwerghangbuik varkentjes, kippetjes, kalkoenen, konijnen en cavia’s. Bij aanwezigheid van onze dierenverzorger zal deze met plezier uw vragen of deze van de kinderen beantwoorden. 
 
 
 
 
 
 
 
Eethuis de Vierlinden
 
Kattendijksedijk 19 
4463 AL Goes
Tel.: 0113-21 18 65 
 
 
 
dagelijks vanaf 12.00 uur tot ca. 18.00 á 19.00 uur 
afhankelijk van weer en drukte…..
 
maandag gesloten
 
 
 
 
 
Wij serveren pannenkoeken, wafels en poffertjes evenals broodjes en de lekkerste baguettes maar ook frites, snacks en overheerlijke sorbets !! Binnen hebben we in het bestaande eethuis 80 zitplaatsen en in de nieuw aangebouwde tuinkamer 70 zitplaatsen, waarvan we samen één grote zaal kunnen maken !! Vanaf de gezellige terrassen kijkt u uit op de vijver en de midgetgolfbaan, de terrassen zijn samen goed voor 120 zitplaatsen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
naar boven 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pannekoekenhuisje 
Dishoek 
 
Kaapduinseweg 19 
4371 NP Koudekerke
Tel.: 0118 – 55 12 14
 
 
 
 
 
 
 
Crêperies, pannenkoeken-, poffertjeszaak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pannenkoekhuis 
De Kabouterhut
 
Oostkerkplein 7-8 
4331 TL Middelburg 
Tel.: 0118 – 61 22 76
 
 
 
 
 
 
 
Crêperies, pannenkoeken-, poffertjeszaak.
 
 
 
 
 
 
 
Pannenkoekenhuis 
De Vijf Weeghen 
 
Lampzinsdijk 2 
4504 RA Nieuwvliet 
Tel.: 0117 – 37 12 90
 
 
 
 
 
 
 
Crêperies, pannenkoeken-, poffertjeszaak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
naar boven 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De Pannekoekenbakker
 
Domburgseweg 75
4356 BK Oostkapelle
tel.: 0118-582897 
 
 
 
Dagelijks geopend vanaf 11.30 uur
 
 
 
Het restaurant met serre en een terras op het zuiden biedt plaats aan 200 personen. Het restaurant is uitgebreid met extra zitplaatsen en een geweldig kinderspeelplaats voor alle leeftijden. Wat dacht je van de Nautilus Playstation Corner, de Piratenbioscoop of de Mini-keuken? En uiteraard ontbreekt een mooie kleurplaat niet… Alles is aangepast en daardoor toegankelijk voor invaliden.
 
 
 
 
 
 
 
Pannenkoekenhuis
Koffieshop ‘t Dorpsplein
 
Lange Reke 12 
4325 AA Renesse 
Tel.: 0111 – 46 21 50
 
 
 
 
 
 
 
Crêperies, pannenkoeken-, poffertjeszaak.
 
 
 
 
 
Molen de Lelie
 
Kloosterweg 2-4 
4322 ND Scharendijke 
Tel.: 0111 851700
 
 
 
1 april t/m 7 november: 
dagelijks vanaf 9.00 uur 
dinsdag gesloten. 
 
8 november t/m 31 maart: 
vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur
 
 
 
 
 
 
 
Onze specialiteit is pannenkoeken gebakken van meel uit eigen molen. Onze pannenkoeken worden op ambachtelijke wijze in de pan gebakken en dat proeft U! U kunt bij ons kiezen uit een uitgebreide pannenkoeken kaart, die wisselt met de seizoenen. 
Als het weer het toelaat kunt u plaatsnemen op ons zonnige terras. Een prima plek om te pauzeren tijdens uw rondgang op ons mooie eiland Schouwen-Duiveland. Wij hebben gratis parkeerruimte op ons eigen terrein en zijn een mooi startpunt voor uw fiets- of autoroute. Het restaurant is rolstoelvriendelijk en u kunt vlak voor de deur parkeren. Aan de kinderen is gedacht: wij hebben binnen en buiten een leuke speelhoek. Onze locatie is ook bijzonder fraai voor het houden van uw feestje of partij. Tenslotte nodigen wij u uit in onze molenwinkel waar wij het meel van de molen verkopen alsmede souvenirs en diverse andere streekproducten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
naar boven 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brasserie De Lindenhoeve
 
Beestenmarkt 4
4524 EA Sluis
Tel.:0117-46 18 10
 
 
 
Dagelijks van 09.00u. tot 19.00u.
 
vrijdag, zaterdag & zondag en tijdens vakantieperiodes van 09.00u. tot 21.00u.
 
Wij zijn elk jaar gesloten op 24 en 25 december & op 31 december en 1 januari
 
Ons jaarlijks verlof situeert zich steeds omtrent de laatste 2 weken van januari.
 
 
 
Sinds jaar en dag is de Lindenhoeve gerenommeerd van zijn heerlijke verse wafels en pannenkoeken. Onze klanten komen reeds jaren om onze artisanale appelbeignets te proeven en ook de kwaliteit van onze snacks en bistrogerechten is een vaak besproken onderwerp. In onze brasserie zetten wij deze traditie graag verder… en serveren u met veel enthousiasme onze specialiteiten volgens het klassieke kwaliteitsgerichte recept. In de Lindenhoeve geven wij uitgebreid aandacht aan het comfort van zowel ouders en kinderen. Wij vinden het zeer belangrijk dat de kinderen ook met plezier kunnen terugdenken aan een namiddag Lindehoeve. Aangrenzend aan het terras, vind je de prachtige gethematiseerde speeltuin van Lindeland. De kinderen kunnen hier hun fantasiën beleven samen met Jacob, Lila, Victor, Truus en Gnork, de vaste bewoners van Lindeland. Na het spelen krijgen de kinderen ook honger. Op onze restaurant- en brasseriekaart heb wij bijzonder aandacht besteed aan onze kindergerechten die trouwens steeds geserveerd worden met een leuke verrassing uit het gamma van onze Lindelandgadgets.
 
 
 
 
 
 
 
Eeterij Suster Anna
 
Markt 8 
4351 AH Veere 
Tel.: 0118-501 55
 
 
 
 
 
 
 
Eeterij Suster Anna is gevestigd aan de Markt 8 in Veere. Het ligt schuin tegenover het prachtige stadhuis. Via onze webcam heeft u uitzicht op dit prachtige gebouw, waarvan de bouw in 1474 onder leiding van de Vlaming Evert Spoorwater gestart is. 
De voorgevel van “Suster Anna” heeft boven de ingang een fraaie versiering van een tafereel van drie scheepjes. Bij binnenkomst valt direct de hoogte van de voorzaal op. Een hoog plafond bestaande uit een prachtige balkenpartij. De muren zijn nog gedeeltelijk in de oorspronkelijke staat, met de muurankers in het zicht. In de voorzaal staat de bar met open keuken, waar men kan aanschouwen hoe de pannenkoeken nog op de traditionele manier worden gebakken. Gewoon in de koekenpan dus. Het achterzaaltje heeft door het uitzicht op de oude stadstuin de sfeer van een tuinkamer/serre. Het plafond is hier in tegenstelling tot de voorkamer laag, maar geeft ook weer door middel van de grote balken en de oude plavuizen een “Veers” gevoel. Bijzonder detail in de tuinkamer is de grote oude kluisdeur. De oude stadstuin is een genot om naar te kijken. De oude stadsmuren met de leuke begroeiing, het speelse terras en de vijver met bruggetje maken het tot een fraai geheel, waar iedereen bijna tot een verplichte onthaasting komt. 
 
 
 
 
 
 
 
Pannenkoekenhuis 
De Heksenketel
 
Elzenoordlaan 1-3
4354 AG Vrouwenpolder
Tel.: 0118 – 59 39 00
 
 
 
maandag t/m vrijdag vanaf 12.00 uur
 
zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur
 
 
 
 
 
Het Restaurant annex Pannenkoekenhuis ademt een gemoedelijke, bijna huiselijke sfeer uit, waar een ieder zich ongedwongen in een sprookje zult wanen.
Ook de kiddo`s zullen zich niet vervelen.
Er is een speelhoek met een ballenbak en buiten 
kunnen ze spelen in de speeltuin terwijl u heerlijk geniet op ons sfeervol ingericht terras op het zuiden. Ons restaurantje is gelegen in een rustige zeer gemoedelijke omgeving, omringd door weilanden met zijn nostalgische boerderijen, het Veerse Meer en de mooiste Noordzee Stranden van Nederland.
Via de plaatselijke VVV zijn er allerlei fiets en wandel routes te verkrijgen die u leiden langs al het unieke wat Zeeland u te bieden heeft. Tevens zijn we ANWB fiets service punt. Dit wil zeggen voor kleine reparaties, informatie over fiets en wandelroutes, en fiets arrangementen kunt u bij ons terecht.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
naar boven 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deltapark Neeltje Jans
 
Eiland Neeltje Jans 
Faelweg 5 
4354 RB Vrouwenpolder 
Tel. 0111-655655
 
 
 
zie de site voor gedetailleerde openingstijden van het park 
 
 
 
Kom naar Zeeland, een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles van de Deltawerken zien! Deltapark Neeltje Jans is gelegen op een toplocatie midden in de zee, omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur.Hier vind je verbazingwekkende exposities en stormachtige attracties. U kunt ook aan boord van de rondvaartboot om vanaf het water de Deltawerken te bekijken. Kortom, maak een dagje vrij en kom met familie en/of vrienden naar Deltapark Neeltje Jans! Wij heten u van harte welkom. Met een Pannenkoekenhuis! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pannen & Koeken Lunchroom en Pannenkoekenhuis
 
Zuidstraat 125
4361 AJ Westkapelle
Tel.: 0118-571128
 
 
 
zaterdag en zondag van 12.00 tot 20.00 uur
 
in het hoogseizoen 7 dagen per week geopend
van 9.30 tot 21.00 uur
 
 
 
 
 
Hartelijk welkom bij Pannen & Koeken, lunchroom en pannenkoekenhuis in Westkapelle.
 
De deuren van onze lunchroom en pannenkoekenhuis gingen voor het eerst open in het voorjaar van 2009. Veel mensen wisten Pannen & Koeken al te vinden. Wij beschikken over een heerlijk zonnig terras op het zuiden pal achter de duinen.
 
Pannen & Koeken heeft een gevarieerde kaart waar behalve een keur aan heerlijke pannenkoeken ook lekkere andere gerechten, sandwiches en fingerfood te vinden zijn. Veel van onze gerechten kunnen worden meegenomen voor bijvoorbeeld op het strand (50 meter bij Pannen & Koeken vandaan).
 
De laagdrempeligheid maakt Pannen & Koeken voor iedereen toegankelijk. Ons zonnige terras is makkelijk bereikbaar. Wij beschikken over een toilet voor mindervalide mensen. Honden zijn bij ons toegestaan en voor de kinderen is er een gezellige speelhoek. De muziek bij Pannen & Koeken is uiteenlopend, maar het volume is zo dat een gesprek mogelijk blijft.
 
Werken tijdens de lunch? Bij Pannen & Koeken is dat geen probleem. Wij beschikken over Wifi faciliteiten zodat u veilig over het internet kunt surfen en uw zaken kunt regelen. Heerlijk romantisch tafelen bij een ondergaande zon is een ongekende belevenis net als een lekkere High Tea om gezellig met vrienden van te genieten binnen in onze trendy zaak als het weer iets minder is. De airconditioning houdt de temperatuur aangenaam.
 
Bij Pannen & Koeken kunt u ontbijten, brunchen maar ook een leuk door ons verzorgd kinderfeestje geven.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZieZo pannenkoekENeterij
 
Appelmarkt 6 
4301 CA Zierikzee 
Tel.: 0111 – 41 61 79
 
 
 
zaterdag en zondag gesloten
(behalve op nationale feestdagen) 
 
Dinsdag t/m zaterdag
van 10.00 tot 20.00 uur
 
 
 
 
 
ZieZo is gevestigd in een karakteristiek en sfeervol pand in de binnenstad van Zierikzee. Je kunt bij ons terecht voor een kopje koffie met wat lekkers, een smaakvolle lunch, een gezellige borrel, of een volwaardige maaltijd. Van patisserie tot pannenkoek en van salade tot saté: ZieZo is van alle markten thuis. 
 
In een knusse en ongedwongen setting geniet je van (h)eerlijke, huisgemaakte, verse en pure producten. De gerechten bij ZieZo worden met liefde en aandacht bereid. Je proeft de kwaliteit en dat is ook nog eens heel betaalbaar.